Imparte simplu cifra de afaceri la numarul de angajati, apoi imparte si salariile la numarul de angajati.

Raportul dintre cifra de afaceri/angajat si salariul mediu/angajat iti va arata de cate ori este mai mare beneficiul decat costul. Nu trebuie sa te compari cu nimeni de pe piata insa este interesant sa compari rezultatul obtinut, cu cel al anilor anteriori.

Fa acest calcul pe cativa ani si vezi ce s-a schimbat: a crescut cifra de afaceri /angajat, a crescut costul / angajat? Cum a evoluat raportul cost/beneficiu? Stiu ca salariile sunt in crestere. Oamenii buni sunt scumpi. Dar au si valoare adaugata. Asa ca, ar trebui sa-ti fi crescut si beneficiul. Tu trage concluziile si seteaza obiective.

Te invit sa-ti monitorizezi performantele si sa-ti identifici blocajele de cash si vulnerabilitatile printr-o simpla incarcare de balanta lunara AICI. Ai consultantul financiar langa tine si o analiza financiara a afacerii in 5 secunde.

Intoarce-te la site AICI

Cum sa investesti sanatos fara a-ti deteriora capitalul de lucru?

Cum sa investesti sanatos fara a-ti deteriora capitalul de lucru?

Una din problemele cu care firmele se confrunta este lipsa de cash cauzata de investitiile facute din banii de capital de lucru. Investitiile sunt ok, pentru ca doar asa dezvolti afacerea si mergi inainte. Insa modul in care o faci si banii pe care ii folosesti pentru...

UN MOTIV DE NEPERFORMANTA AL AFACERII ESTE…

UN MOTIV DE NEPERFORMANTA AL AFACERII ESTE…

Intr-o firma in care oamenii nu stiu clar CE au de facut, CUI se subordoneaza, CAND trebuie sa livreze si CU CINE trebuie sa colaboreze, se intampla de multe ori ca mai multi angajati sa se ocupe de acelasi lucru, si nimeni de un alt lucru.