…. Iar statisticile arata ca antreprenorii cu business-uri de success, au obiceiul de-si urmari constant situatia financiara a afacerii.

Iata cateva obiceiuri de pus in practica la fiecare final de luna:

1) Compara lunar vanzarile realizate cu tinta pe care ti-ai setat-o la inceput de an. In acest fel vei sti cat sa apesi pedala de acceleratie.

2) Urmareste-ti cheltuielile si compara valorile cu alte perioade anterioare ca sa vezi daca nu cumva au aparut elemente noi fata de ceea ce stiai pana acum. Controlul costurilor este foarte important.

3) Analizeaza lunar lista creantelor neincasate si aloca responsabilitatea de a urmari si a lua masuri concrete de incasare unui om din echipa ta. Nu astepta sa treaca prea mult timp, dupa 3 ani facturile neincasate se pot prescrie. Iar tu ai platit deja si TVA-ul si impozitul pentru ele.

4) Analizeaza lunar lista stocurilor , astfel incat sa poti aprecia ce valori stationeaza in magazie. Aloca responsabilitatea urmaririi si valorificarii stocurilor unui om din echipa ta. Scoate banii din stocurile tale, nu ii tine blocati.

5) Analizeaza lunar lista garantiilor catre clienti. Fii atent la scadenta acestora si incaseaza-ti cash-ul.

Descifreaza balanta lunara si vezi in 5 secunde vanzarile, cheltuielile, profitul, banii, datoriile si starea de sanatate a firmei cu https://doctorbusiness.ro

Te asigur ca vei lua cel putin o decizie buna dupa citirea Raportului de Analiza Financiara.

Sa fie cash si sa ai multa energie!

Cum sa investesti sanatos fara a-ti deteriora capitalul de lucru?

Cum sa investesti sanatos fara a-ti deteriora capitalul de lucru?

Una din problemele cu care firmele se confrunta este lipsa de cash cauzata de investitiile facute din banii de capital de lucru. Investitiile sunt ok, pentru ca doar asa dezvolti afacerea si mergi inainte. Insa modul in care o faci si banii pe care ii folosesti pentru...

UN MOTIV DE NEPERFORMANTA AL AFACERII ESTE…

UN MOTIV DE NEPERFORMANTA AL AFACERII ESTE…

Intr-o firma in care oamenii nu stiu clar CE au de facut, CUI se subordoneaza, CAND trebuie sa livreze si CU CINE trebuie sa colaboreze, se intampla de multe ori ca mai multi angajati sa se ocupe de acelasi lucru, si nimeni de un alt lucru.