Te intriga titlul. Pentru ca la prima vedere, tinzi sa crezi ca starea de sanatate a business-ului tau, te afecteaza doar pe tine. Ca este doar un obiectiv personal.

 

Si-ti dau dreptate, doar daca banii tai/ capitalul tau propriu, sunt suficienti cat sa acopere pierderile (asumate) iar tu sa iti onorezi la timp datoriile catre partenerii tai; cei care s-au bazat pe intelegerea contractuala asumata de tine, si anume ca-ti vei plati facturile la termen.

 

Dar daca tu intri intr-un sistem antreprenorial doar cu mult entuziasm si fara calcule bine facute, daca banii tai nu pot acoperi pierderile acumulate, atunci implicit ii vei afecta si pe cei din jurul tau. Prin neplata.

Iar partenerii tai, vor fi obligati si ei sa nu-si respecte angajamentele fata de partenerii lor. Iar de aici, lantul continua.

O veriga slaba, influenteaza un intreg sistem. Pierderea ta contamineaza.

Acesta este motivul pentru care cred ca mentinerea profitabilitatii unui business este o RESPONSABILITATE.

Te invit sa-ti monitorizezi performantele si sa-ti identifici blocajele de cash si vulnerabilitatile printr-o simpla incarcare de balanta lunara AICI. Ai consultantul financiar langa tine si o analiza financiara a afacerii in 5 secunde.

Sa fie cash si sa ai multa energie!

Intoarce-te la site AICI

Cum sa investesti sanatos fara a-ti deteriora capitalul de lucru?

Cum sa investesti sanatos fara a-ti deteriora capitalul de lucru?

Una din problemele cu care firmele se confrunta este lipsa de cash cauzata de investitiile facute din banii de capital de lucru. Investitiile sunt ok, pentru ca doar asa dezvolti afacerea si mergi inainte. Insa modul in care o faci si banii pe care ii folosesti pentru...

UN MOTIV DE NEPERFORMANTA AL AFACERII ESTE…

UN MOTIV DE NEPERFORMANTA AL AFACERII ESTE…

Intr-o firma in care oamenii nu stiu clar CE au de facut, CUI se subordoneaza, CAND trebuie sa livreze si CU CINE trebuie sa colaboreze, se intampla de multe ori ca mai multi angajati sa se ocupe de acelasi lucru, si nimeni de un alt lucru.